I CANada

Alla inlägg under oktober 2013

Av icanada - 11 oktober 2013 02:36

Det här är roomie 1 av 3, Guènyin (tror det är ett buddiskt namn):

 


Fortsättning följer...

Av icanada - 10 oktober 2013 18:27

..bestod av att bygga en konstruktion som gör att ett okokt ägg kan klara ett fall på 3 meter

Jag gjorde samma sak på en tekniklektion i högstadiet! Det är allt bra kul att läsa på universitet ibland!


(Kursen heter 'jobba i lag' och meningen med uppgiften var att stärka gemenskaphetskänslan, det lyckades måste jag säga)

Av icanada - 9 oktober 2013 03:58

Igår krisade vi alla lite i tentaplugget, åkte Ferneten fram som Malin passande nog hade köpt under dagen till sin onda hals!

Efter det kunde vi plugga vidare en stund till ;)

Av icanada - 7 oktober 2013 04:02

Helgens höjdpunkt var pausen i plugget igår kväll när vi var hemma hos tyskan Patricia och gjorde pizza för att sedan möta upp tre fransmän på en bar :)


På baren beställde jag en cider och fick det här lilla glaset (inte riktigt vad jag förväntade mig men det var mycket gott, smakade som dessertvin):

   


Annars har jag, Ella, Malin och Johan haft äkta svenskt tentaplugg och hängt i skolan hela lördagen och söndagen! Något som dock lyser upp den här dagen är att jag precis köpt biljetter till Mamma Mia som jag och Oskar ska se i NY, ska bli riktigt häftigt!! 


Av icanada - 4 oktober 2013 23:10

Ganska nervös styrde jag tidigare idag stegen mot min första tenta här i Kanada och min första tenta någonsin på franska (förutom tentor i en franskakurs). Det var en ganska liten sal och stämningen var inte alls lika seriös som på en 5-timmarstenta i Sverige. Vakterna var trevliga och inte lika strama som de flesta tentavakterna är i Sverige. På Malins tenta igår hade det inte ens varit legkontroll (!!), dock var det faktiskt det på min tillslut.

Jag hade förberett mig med ett fetinglexikon (som jag inte behövde använda så många gånger som tur var för det tar ett tag att slå i en så stor bok).

Innan tentan laddade jag dagen till ära med en kanelbulle som Malin hade bakat:)

Dags att återgå till tentaplugget!

Av icanada - 3 oktober 2013 04:25

Så här i tentaperioder så finns det inte så mycket att berätta om. Man går upp, går till skolan, är där i 12 timmar, kommer hem fixar någon halvgod mat och går och lägger sig.


Dock fick vi ett bra avbrott igår kväll när det var NHL-premiär, som jag hade längtat efter detta! Montreal tog emot Toronto i Centre Bell, så det var ju upplagt för en bra match! Under dagen hade jag sett en och annan person med canadiens-tröja på sig och man kände lite grann att något skulle hända, men när vi kom ner till Place-des-arts där matchen visades på storbild så fullkomligt exploderade det av röda tröjor :) Vi klev ut från metron och hamnade precis framme vid scenen, mycket nöjda! Dock var vi mindre nöjda att vi inte hann fram i tid för att se Kings of Leon som spelade innan matchen :/ 


Stämningen var helt fantastisk och det var oroligt mäktigt när man hörde alla dessa människor (samt alla i Centre Bell) sjunga nationalsången Oh Canada! Det var första gången under kvällen som jag fick gåshud. Andra gången var när Montreal kvitterade till 1-1 och en glädjebomb spred sig över torget! 


   

Lars Eller håller i elden, som var en del av invigningsceremonin! 

     


Det ska bli väldigt kul att följa denna första halvan av hockeysäsongen på plats och jag längtar tills jag själv sitter i Centre Bell och sjunger Oh Canada (som jag och Malin har kommit överens om att vi ska kunna innan vi lämnar landet)! 


Just det, när jag var i Toronto köpte jag en nyckelring med Leafs som jag har använt till min lilla hemnyckel - perfekt! Dock gömde jag den väl igår under matchen och köpte mig istället en Canadien-nyckelring, känns lite mer passande nu när säsongen är igång ;) 

 


Presentation


Jag heter Caroline Dimberg, är 24 år, kommer ursprungligen från Borås och läser till civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi i Lund. Bloggen kommer att handla om mina intryck och upplevelser från min utbytestermin i Montreal under hösten 2013.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards